De vil have fingre i globaliseringsmidler

GLOBALISERINGSPULJE: I næste uge går de første drøftelser forud for globaliseringsforhandlingerne i gang. Altinget lister her, hvilke forskningsområder der kæmper om forskningskronerne.
Forskning i økologi er et af de områder, der skal have penge via globaliseringspuljen ifølge regeringens Grøn Vækst-udspil.
Forskning i økologi er et af de områder, der skal have penge via globaliseringspuljen ifølge regeringens Grøn Vækst-udspil.Foto: Julie Charlotte Christensen/ Altinget
Uffe Laursen
Med regeringens finanslovsforslag er der 881 mio. kr. fra globaliseringspuljen samt 191 UMTS-millioner at forhandle om, når forligspartierne i løbet af september går i gang med udmøntningen af globaliseringspuljens forskningsdel.

Den lille mia. kr. har dog mange bejlere. Altinget bringer her en liste over de mest åbenlyse kandidater til at modtage globaliseringsmidler.

Fødevareforskningen:

I forbindelse med Grøn Vækst-initiativet blev der ifølge landbrugsorganisationen Landbrug & Fødevarer nedlagt innovations- og forskningsordninger for mere end 300 millioner kroner om året. Men pengene til forskning og innovation inden for landbrugs- og fødevareområdet skal nok komme igen, siger regeringen, som i Grøn Vækst-udspillet har lagt op til at drøfte en styrkelse af området i forbindelse med globaliseringsforhandlingerne.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00