Forskel på studerende der vil til udlandet

UDDANNELSE: Ny opgørelse viser, at studerende på uddannelser med lavt taxameter i højere grad selv må betale, hvis de vil studere i udlandet.
Samfundsvidenskabsstuderende ved f.eks. CBS må betale en større del af et evt. udlandsophold end studerende ved andre fag, viser opgørelse.
Samfundsvidenskabsstuderende ved f.eks. CBS må betale en større del af et evt. udlandsophold end studerende ved andre fag, viser opgørelse.Foto: Julie Charlotte Christensen/Altinget.dk
Uffe Laursen
Der gøres økonomisk forskel på danske studerende, når de vil til udlandet for at studere et semester. Det viser en ny opgørelse fra SU-styrelsen ifølge Politiken.

Studerende fra samfundsvidenskab og humaniora, der koster det lave taxameter på 41.600 kr., må i højere grad selv betale for deres udenlandske studieophold end studerende, der kommer fra et fag, der trækker mellemste eller højeste taxameter.

Overraskende forskel 
Opgørelsen viser, at studerende på naturvidenskabelige fag får dækket 97 procent af det, det koster at studere på et udenlandsk universitet, mens studerende på samfundsfaglige uddannelser på handelshøjskolerne eller jurastudiet kun får dækket 63 procent, og altså selv må betale forskellen.

På CBS siger man, at forskellen er overraskende og viser, at taxametret for humaniora og samfundsvidenskab ikke kan følge med udviklingen i udlandet.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00