21 mio. kr. til digitalisering af Danmarks kulturarv

KORT NYT: Kulturminister Per Stig Møller (K) og videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K) har i fællesskab udmøntet i alt 21 mio. kr. til digitalisering af kulturarven i 2010-12.
Tyson W. Lyall
Fakta

Pengene fordeles til fire projekter, der skal gøre dansk kulturarv digitalt tilgængelig:

* 6 mio. kr. til Det Danske Filminstituts projekt Dansk Kort- og Dokumentarfilm 1975-90.
* 6 mio. kr. til Statsbibliotekets projekt Avisbibliotek Danmark.
* 4,5 mio. kr. til Det Kongelige Biblioteks projekt Fyn Danmark i en Nøddeskal.
* 4,5 mio. kr. til Statens Naturhistoriske Museums projekt Digital Typesamling.


Kilde: kum.dk

Udmøntningen af midler til digitalisering følger op på en række af de indsatsområder, der blev udpeget i en rapport om digitalisering af kulturarven fra 2009. Udmøntningen kommer i forlængelse af Kulturministeriets nylige uddeling af 6 mio. kr. til projekter, der skal danne grundlag for fremtidens digitale bevaringsinfrastruktur.

Videnskabsministeren udtrykker glæde over digitaliseringen, der blandt andet skal sikre forskere og de studerende bedre vilkår.

"Digitalisering af kulturarven giver forskerne mulighed for at bruge materialet på helt nye måder og dermed frembringe ny, interessant viden. Samtidig giver det alle danskere, ikke mindst de studerende, en helt ny form for adgang til vores kulturarv. Det er med til at bane vejen for øget brug af nettet til nye, avancerede formål," siger Charlotte Sahl-Madsen i en pressemeddelelse.”

De 21 mio. kr. til digitalisering stammer fra det provenu, der kom ind ved auktionen i 2001 over licenser til 3G-mobiltelefoni.

0:000:00