Danske studerende i top med udlandsophold

MOBILITET: Danske studerende er blandt de mest flittige i Europa til at tage på studieophold i udlandet, viser nye tal. Politikerne bør derfor dæmpe deres kritik af manglende udlængsel hos de unge, mener Danske Studerendes Fællesråd.
Foto: colourbox.com
Jørgen Skadhede

Det her bør mane til stor politisk eftertanke hver gang, politikerne tuder os ørerne fulde med, at vi er for dårlige til at tage på studieophold i udlandet.

Magnus Pedersen
Formand for Danske Studerendes Fællesråd
Efter fleres års stilstand er danske studerende de seneste par år begyndt at drage på studieophold i udlandet i langt større grad.

Faktisk hører danske studerende til i den europæiske elite, når det drejer sig om at rejse ud med bøgerne under armen. Det viser rapporten Eurostudent om studerende i 25 europæiske lande.

13 procent af alle danske studerende på videregående uddannelser har allerede haft et udvekslingsophold i udlandet, og det er kun overgået af Norge, Holland og Finland, hvor andelen er 14 procent.

Ser man udelukkende på universitetsstuderende på kandidatniveau, så lever Danmark allerede op til den fælleseuropæiske målsætning om, at mindst hver femte studerende skal tage ud i løbet af sin studietid.

0:000:00