DFF-formand stopper diskussion

FORSKNINGSRÅD: DFF's formand vil ikke svare på anklagerne fra forskningsevalueringspanelets formand, men går fortsat imod forslaget om ét samlet forskningsråd.
Uffe Laursen

Nu er det på tide at stoppe beskyldningerne frem og tilbage.

Jens Chr. Djurhuus
Formand, DFF
I sidste uge skrev Altinget.dk om de anklager, som Søren Isaksen, formand for evalueringspanelet, rettede mod formanden for Det Frie Forskningsråd, Jens Chr. Djurhuus. Se artikel.

Men bortset fra en erkendelse af, at Søren Isaksen i hvert fald ét sted har ret, så siger Jens Chr. Djurhuus nu, at diskussionen må stoppe og afløses af en konstruktiv debat mellem parterne.

"Nu er det på tide at stoppe beskyldningerne frem og tilbage. I stedet skal vi se fremad og gøre vores til, at revisionen af loven om rådssystemet så godt som muligt støtter den frie forskning med frit emnevalg, metodevalg og publiceringsvalg," siger Jens Chr. Djurhuus til Altinget.dk.

Har lavet én fejl 
DFF-formanden vil dog godt erkende, at han, som Søren Isaksen påpeger, tidligere har lavet en fejl i diskussionen omkring den beløbsmæssige størrelse på de såkaldte virkemidler, som DFF uddeler. DFF har virkemidler på under 100.000 kr. De forskningstiltag, som de små virkemidler går til, foreslår evalueringspanelet, at man i en fremtidig ny forskningsrådsstruktur langt hen ad vejen lader universiteterne tage sig af. En konklusion, som DFF-formanden dog er uenig i.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00