Ekspertanbefalinger deler Venstre og erhvervsliv

KVALITET: Uddannelsesministerens kvalitetsudvalg får i lange stræk opbakning fra erhvervslivets organisationer DI og Dansk Erhverv. Venstres Esben Lunde Larsen afviser blankt anbefalingerne. 

Venstres forskningsordfører, Esben Lunde Larsen, er stærkt kritisk i forhold til, om Kvalitetsudvalgets anbefalinger overhovedet kan bruges til noget, fordi han mener, regeringen har formuleret udvalgets opgave forkert. <br>
Venstres forskningsordfører, Esben Lunde Larsen, er stærkt kritisk i forhold til, om Kvalitetsudvalgets anbefalinger overhovedet kan bruges til noget, fordi han mener, regeringen har formuleret udvalgets opgave forkert.
Foto: ft.dk
Mads Bang

Grundlæggende er der noget galt med perspektivet i Kvalitetsudvalgets arbejde. Det skyldes den opgave, regeringen har stillet udvalget.

Esben Lunde Larsen (V)
Forskningsordfører
Fakta
Kvalitetsudvalget
Uddannelsesministeren har nedsat Kvalitetsudvalget, som har fået til opgave at komme med anbefalinger, der kan styrke kvaliteten og relevansen i de videregående uddannelser. 

Første delrapport om uddannelsernes relevans for arbejdsmarkedet udkom i foråret. Anden delrapport om undervisningskvaliteten kom i november. 

Kvalitetsudvalgets slutrapport indeholder i alt 10 anbefalinger: 

1. Ny struktur i de videregående uddannelser
2. Dimensionering og udbudskonsolidering
3. Et nyt optagelsessystem
4. Klart ledelsesansvar for uddannelsernes kvalitet og relevans
5. Ansvar for høj studiekvalitet
6. Gode og alsidige undervisningskompetencer 
7. Deregulering af uddannelsernes indhold og tilrettelæggelse
8. Bevilingsmæssig tilskyndelse 
9. Sammenlignelige data på tværs af uddannelser
10. Ny censorordning

Kilde: Udvalg for Kvalitet og Relevans i de Videregående Uddannelser

Knap var pressemødet om de endelige anbefalinger fra Kvalitetsudvalget slut, før Ventres forskningsordfører, Esben Lunde Larsen, skød udvalgets arbejde ned i en udtalelse til Ritzau.

”Der er ikke noget i Kvalitetsudvalgets rapporter, der fra vores stol giver grund til at ændre noget,” sagde han til Ritzau.

Anderledes positive toner lyder fra de to store erhvervsorganisationer DI og Dansk Erhverv, der begge bakker op om delelementer i det arbejde formand Jørgen Søndergaard og udvalgets medlemmer præsenterede i torsdags.

0:000:00