Grafik: Få overblik over institutionernes optag

DOKUMENTATION: Se hvilke institutioner, som optager flest studerende i år. Syddansk Universitet løber fra Aalborg Universitet og er på vej til at blive den tredjestørste uddannelsesinstitution målt på optag.

Syddansk Universitet er på vej til at blive landets tredjestørste uddannelsesinstitution. Som det eneste af de større universiteter fortsætter SDU med at optage flere studerende. <br>
Syddansk Universitet er på vej til at blive landets tredjestørste uddannelsesinstitution. Som det eneste af de større universiteter fortsætter SDU med at optage flere studerende.
Foto: Colourbox
Mads Bang
Fakta
Tallene kommer fra Uddannelses- og Forskningsministeriets notat "Optag: Oversigt, uddannelsesgrupper og institutioner".


Årets rekordoptag på de videregående uddannelser dækker over en lang række underliggende tal og tendenser. Helt overordnet viser tallene fra den Koordinerede Tilmelding, at det er erhvervsakademierne, der de to seneste år har øget antallet af optagne.

Hvis man ser på de største studentermagneter og laver en top ti-liste over de største uddannelser, viser tallene, at Københavns Universitet og Aarhus Universitet fortsat er i en klasse for sig, når det gælder optag. Men VIA University College holder kun akkurat fast i at være den uddannelsesinstitution, som optager tredjeflest. Hvis udviklingen fra de seneste år fortsætter, vil SDU næste år være større på optag end VIA.

0:000:00