Liberal Alliance får kun en høring om Penkowa-sagen

PENKOWA-AFFÆREN: Regeringen har afvist Liberal Alliances krav om en uvildig Penkowa-undersøgelse, og partiet må nu nøjes med en høring om, hvordan Københavns Universitet vil følge op på sagen.
Jørgen Skadhede
Fakta
De mange Penkowa-undersøgelser

Hjerneforskeren Milena Penkowa er blevet dømt ved domstolene for dokumentfalsk og underslæb i forbindelse med sit hverv som kasserer i en videnskabelig forening.

Statens egen advokat Kammeradvokaten har i en stor rapport overordnet set frikendt ledelsen på KU for usaglig forvaltning, selvom rapporten indeholder flere kritikpunkter.

Rigsrevisionen har lavet en undersøgelse, der frikendte Penkowa for misbrug af fondsmidler.

Et internationalt ekspertpanel skal undersøge omfanget af muligt snyd i Penkowas videnskabelige arbejde.

Udvalgene Vedrørende Videnskabelig Uredelighed behandler flere sager med konkrete mistanker om uredelighed i Penkowas forskning.

Politiet efterforsker mistanker om dokumentfalsk og bedrageri i forbindelse med Penkowas forskning vedrørende 784 angiveligt opdigtede rotter.

Der bliver ikke sat gang i nogen uvildig Penkowa-undersøgelse på denne side af et valg. Det står nu klart, efter at regeringen har afvist Liberal Alliances krav om en sådan undersøgelse.

Flere dages diskussioner mellem regeringen og Liberal Alliance er i stedet mundet ud i en aftale om høring til efteråret på Københavns Universitet (KU) om sagen, skriver Berlingske.

Her skal universitetet redegøre for, hvordan der er blevet fulgt op på Penkowa-sagen, og hvordan der vil blive fulgt op på sagen.

Det indgår også i aftalen, at der skal etableres en ny procedure for indstillinger til priser, som skal garantere den akademiske legitimitet.

0:000:00