Ny formand klar til dialog

AKKREDITERING: Den nye formand for Akkrediteringsrådet, Per B. Christensen, vil skærpe rådets uafhængige profil. Han lægger op til dialog med uddannelserne, men vil holde sig fra politiske meldinger.
Foto: PR-foto/Næstved Kommune
Mads Bang
Fakta
Akkrediteringsrådet

Formand Per B. Christensen, direktør på børne- og uddannelsesområdet i Næstved Kommune.

Øvrige medlemmer:
Adm. direktør Stina Vrang Elias
Ph.d. Hanne Harmsen
Professor Bjørn Stensaker
Direktør Ove Poulsen
Afdelingsdirektør Søren Damgaard
Chefarkitekt Lise Lind
Stud.polyt. Andreas Moesgaard Christiansen
Sygeplejerskestuderende Melanie Clivaz-Nielsen


Kilde: fivu.dk
I år tager Akkrediteringsrådet hul på det nye system for godkendelse af hele uddannelsesinstitutioner. Og det er et nyt Akkrediteringsråd med en ny formand for bordenden, som tager fat på arbejdet med at akkreditere de videregående uddannelser.

Rådets nye formand, Per B. Christensen, melder nu ud, at fokus i det kommende år primært bliver på at behandle sager. Han lægger især vægt på, at rådet i det kommende år skal opbygge en ny praksis for institutionsakkrediteringer. Det arbejde skal foregå på et sagligt og gennemskueligt grundlag, lyder det fra Per B. Christensen.

"Vi skal arbejde med armslængde til ministeriet, og vi skal være uafhængige af Akkrediteringsinstitutionen," siger Per B. Christensen, som vil holde lav profil med politiske udmeldinger.

"Du vil ikke se mig skrive klummer på Altinget.dk eller i Politiken - det, vi skal koncentrere os om,  er at træffe afgørelser. Den måde, vi vil blande os i den politiske og faglige debat, vil tage afsæt i de akkrediteringer og tværgående ting, som vi iagttager i akkrediteringerne," siger Per B. Christensen,

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00