Slagsmål om globaliseringsreserve

GLOBALISERINGSMIDLER: S og R er ikke enige i videnskabsministerens plan om at bruge en reserve på 25 mio. kr. på talentpleje på bacheloruddannelserne. De kræver at få et møde i forligskredsen, men ministeren afviser.
Jørgen Skadhede
Fakta
Videnskabsministeren ønsker, at hvert universitet udarbejder en sammenhængende strategi for talentarbejdet på bacheloruddannelserne. Der afsættes 25 mio. kr. til formålet.

Tiltagene kan f.eks. være at udarbejde individuelle "talentplaner" for den enkelte studerende, særlige mentorordninger, udveksling til internationale eliteuniversiteter, talentkonkurrencer eller særlige muligheder for at følge forskningsprojekter.

Strategien skal være synlig, så talentarbejde kan blive et konkurrenceparameter for universiteterne.


Kilde: Videnskabsministeriet
Der er splid i forligskredsen om globaliseringspuljen, efter at videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K) i sidste uge annoncerede, at en ubrugt reserve skal gives til talentpleje-initiativer på universiteternes bacheloruddannelser.

Socialdemokraterne og De Radikale er ikke sikre på, at de synes, det er en god idé, og allerede inden sommerferien forlangte de et møde i forligskredsen om, hvad pengene skulle bruges på. Men siden har de intet hørt fra ministeren.

S og R undrer sig
"Vi mener, at vi i forligspartierne skal træffe den slags beslutninger i fællesskab. Der er andre steder, hvor der er skåret betragteligt blandt andet på professionshøjskolerne. Derfor har vi bedt om et møde, men det har ministeren endnu ikke indkaldt til, så det venter vi på. Hun kan efter min bedste overbevisning ikke disponere over de midler, uden at den nuværende forligskreds bliver involveret," siger forskningsordfører Marianne Jelved (R).

Nogenlunde samme melding kommer fra Socialdemokraternes forskningsordfører.

0:000:00