"Vanvittige" barometer-tal fra Sander

FORSKNING: Danmark prioriterer humaniora langt højere end de øvrige OECD-lande, siger videnskabsministeren. Men en granskning af tallene viser, at det er en udmelding med modifikationer. S kalder det for vanvittigt, og FUHU mener, at Sander bør stoppe grøftegravning.
Videnskabsministeren mener, at Danmark bruger flere penge på humaniora set i forhold til andre OECD-lande.
Videnskabsministeren mener, at Danmark bruger flere penge på humaniora set i forhold til andre OECD-lande.Foto: Hans Juhl
Uffe Laursen

"Interesserede læsere kan blandt andet konstatere, at Danmark prioriterer forskningsbevillinger til humaniora og samfundsvidenskab langt højere, end de øvrige OECD-lande."

Sådan står der i videnskabsminister Helge Sanders (V) forord til det "Forskningsbarometer 2009", som han offentliggjorde i sidste uge, og som på en lang række områder tager temperaturen på dansk forskning sammenlignet med andre lande.

Et af resultaterne af forskningssammenligningen viser, at Danmark - i forhold til "de øvrige OECD-lande" - fordeler en større del af det totale forsknings- og udviklingsbudget til humaniora og samfundsvidenskab.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00