På historisk topmøde opfordrer europæiske ledere til at satse på atomkraft – Danmark står udenfor

Flere europæiske regeringsledere forsøgte torsdag at tage et opgør med tabuiseringen af atomkraft på et topmøde i Bruxelles. Danmark deltog ikke i topmødet, men statsministeren understreger, at hun "intet har imod", at andre lande har atomkraft.

Belgiens premierminister, Alexander De Croo, EU-kommissionsformand Ursula von der Leyen og generaldirektør for Det Internationale Atomenergiagentur, Rafael Grossi, understregede, at Europa - og verden - får brug for alle teknologier, hvis de grønne ambitioner skal opfyldes.
Belgiens premierminister, Alexander De Croo, EU-kommissionsformand Ursula von der Leyen og generaldirektør for Det Internationale Atomenergiagentur, Rafael Grossi, understregede, at Europa - og verden - får brug for alle teknologier, hvis de grønne ambitioner skal opfyldes.Foto: Kenzo Tribouillard/AFP/Ritzau Scanpix
Peter Ingemann Nielsen

Enten elsker du det. Eller hader det.

Atomkraft deler ikke kun vandene i befolkningen. Også blandt EU-landene er der vidt forskellige holdninger til, hvilken rolle atomkraft skal spille i Europas fremtidige energiforsyning.

Torsdag blev der tilføjet et nyt kapitel til atomkrafthistorien, da der for første gang nogensinde blev afholdt et atomkrafttopmøde for verdensledere.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00