Dansk-britisk parløb om nye regler for logning

SAMARBEJDE: Justitsministeriet vil indlede samarbejde med britiske myndigheder om at løse ”juridiske og tekniske” udfordringer ved etableringen af nye logningsregler.

Foto: Colourbox
Kim Rosenkilde

De seneste års danske praksis med sessionslogning er blevet bemærket flere steder i EU.

Ikke mindst i Estland, England og Holland, hvor myndighederne har taget kontakt til Justitsministeriet for at blive klogere på den danske tolkning og brug af reglerne på området.

Det fremgår af et svar fra Justitsminister Søren Pind (V) til Folketingets Retsudvalg.

Allerede i 2012 tog det britiske indenrigsministerium kontakt til Justitsministeriet med en forespørgelse om de dagældende danske logningsregler.

Det er Justitsministeriets hensigt, at der etableres en dialog med de britiske myndigheder.

Søren Pind (V)
Justitsminister

Siden er EU’s logningsdirektiv og efterfølgende de danske lognignsregler røget sig en tur. Men arbejdet med at lave nye regler har vakt fornyet interesse hos de britiske myndigheder.

I svaret skriver justitsministeren, at britiske myndigheder for nylig igen har rettet henvendelse til Justitsministeriet.

Denne gange for at blive klogere på den foreløbige rapport om de erhvervsøkonomiske konsekvenser, som et eksternt konsulenthus har beregnet for Justitsministeriet med udgangspunkt i Rigspolitiets og PETs anbefalinger til nye logningsregler.

Det var den rapport, som blev anledningen til, at Søren Pind aldrig fremsatte sit bebudede lovforslag om nye logningsregler. Nu vil han indgå samarbejde med de britiske myndigheder om fremtidige regler.

”Det er Justitsministeriets hensigt, at der etableres en dialog med de britiske myndigheder, således at der kan udveksles erfaringer om juridiske og tekniske udfordringer ved at implementere regler om logning,” skriver Søren Pind.









0:000:00