Kommission: Byrådsmedlemmer skal klædes bedre på

LOKALDEMOKRATI: Der skal sættes fokus på målrettet information og uddannelse af byrådsmedlemmer, mener Farum-kommissionen. KL foreslår brush up-kurser.
Byrådsmedlemmer skal uddannes og informeres bedre, mener Farum-kommissionen.
Byrådsmedlemmer skal uddannes og informeres bedre, mener Farum-kommissionen.Foto: Mattias Agar
Lasse Lange

Det er godt med introduktionskurser som Kattegat-kurset, men det er vigtigt, at man ikke kun har fokus på information og vidensopbygning i begyndelsen af en valgperiode. Man modtager så meget ny information, når man er nyvalgt, at det kan være svært at rumme. Det ville være godt med noget mere opfølgning og brush-up.

Solvejg Schultz-Jakobsen
Kontorchef, KL
Fakta

Farum-kommissionens anbefalinger

  • Bedre uddannelse og information til byrådsmedlemmer
  • Klarhed over, hvornår borgmesteren kan suspenderes
  • Ufravigelige tidsfrister for udlevering af dagsordener og bilag 

 


Kilde: Farum-kommissionen

De danske lokalpolitikere skal klædes bedre på økonomisk og juridisk, hvis en sag som den i Farum ikke skal gentage sig.

"Kommissionen kan i lyset af det faktiske forløb i Farum-sagen klart anbefale, at der sættes fokus på målrettet information og uddannelse af byrådsmedlemmer, herunder i form af relevante vejledninger om kommunal jura og økonomi," skriver Farum-kommissionen i sin beretning.

Allerede i dag bliver de fleste nyvalgte byrådsmedlemmer skolet i kommunal jura og økonomi af lokale kommunale embedsmænd eller på de såkaldte Kattegat Kommune-kurser, der bliver arrangeret af Center for Offentlig Kompetenceudvikling og Kommunernes Landsforening efter hvert kommunalvalg.

Dokumentation

Farum-kommissionen
Farum-kommissionen har haft til opgave at undersøge og redegøre for det samlede begivenhedsforløb, som knytter sig til de beskrivelser og påstande, der er fremkommet i medierne og den offentlige debat om en lang række kritisable forhold vedrørende Farum Kommune i perioden 1. januar 1990 til kommissionens nedsættelse den 6. august 2003.

Farum-kommissionen har desuden haft til opgave at komme med forslag til sådanne ændringer af love, administrative bestemmelser eller administrativ praksis, som undersøgelsen af det samlede begivenhedsforløb kan begrunde.


Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00