Aarhus regnede med stor gevinst på ny udligning – nu truer trecifret milliontab

BUDGET: En forventet gevinst som følge omlægningen af den kommunale udligning risikerer at blive forvandlet til et større milliontab for Aarhus Kommune og koste besparelser. DF har andre prioriteter.

I Aarhus Kommune har et flertal med borgmester Jacob Bundsgaard (S) i spidsen budgetteret med en solid gevinst ved en reform af den kommunale udligning.
I Aarhus Kommune har et flertal med borgmester Jacob Bundsgaard (S) i spidsen budgetteret med en solid gevinst ved en reform af den kommunale udligning.Foto: Henning Bagger/ Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Politikerne i Aarhus Kommune risikerer at skulle finde besparelser for flere hundrede millioner kroner i kølvandet på en kommende omlægning af det kommunale udlignings- og finansieringssystem.

Kort før kommunalvalget i november kunne det politiske flertal skrive under på et budget med flere penge til velfærd de kommende fire år. Det byggede blandt andet på en forudsætning om, at kommunen vil få en samlet gevinst på knap 200 millioner kroner fra den reform af udligningen, som aktuelt forhandles på Christiansborg.

Men ser man på, hvad der er lagt frem af regeringen forud for de aktuelle forhandlinger, er der god grund til nervøse trækninger blandt de aarhusianske lokalpolitikere.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00