Det startede med en grusvej i Ulsted Sogn i 1899. I dag sikrer kommunernes egen bank milliarder efter milliarder til velfærdsdanmark

I 125 år har Kommunekredit spillet en central rolle for at finansiere udviklingen af den offentlige del af det danske samfund. I dag er kreditforeningen blevet en moderne finansvirksomhed med et grønt fokus, fortæller direktør Jens Lundager.

<div>Jens Lundager har været administrerende direktør for Kommunekredit siden 2015. Fredag fejrer han 125-året for foreningens første lån.</div>
Jens Lundager har været administrerende direktør for Kommunekredit siden 2015. Fredag fejrer han 125-året for foreningens første lån.
Foto: Kommunekredit
Kim Rosenkilde

’Kommunekredit’ står der på det lille bronzefarvet skilt mellem de to døre, der fører ind i den hvide hjørnebygning på Kultorvet tæt ved Nørreport Station i København.

Her har kommunernes egen kreditforening ligget i mere end 50 år uden at gøre det store væsen af sig.

Fredag kan medarbejderne i huset fejre 125 året for foreningens første lån, der dengang som i dag havde til formål at sikre lokale og regionale myndigheder finansiering til de lavest mulige omkostninger.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00