Bred opbakning til forslag om specialiserede sundhedshuse

Både KL og sundhedsordførere på Christiansborg bakker op om specialiserede sundhedshuse i landets yderområder. Forslaget kræver dog penge til både drift og anlæg, siger Stephanie Lose (V).

Socialdemokratiet har foreslået, at man etablerer nærhospitaler i bygninger fra nedlagte sygehuse. Her er det Helsingør Sygehus.
Socialdemokratiet har foreslået, at man etablerer nærhospitaler i bygninger fra nedlagte sygehuse. Her er det Helsingør Sygehus.Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

Med et forslag om specialiserede sundhedshuse forsøger Danske Regioner at komme regeringens valgløfte om nærhospitaler i møde.

Forslaget blev præsenteret op til regionernes generalforsamling i sidste uge. Ifølge formand Stephanie Lose (V) og næstformand Ulla Astman (S) skal sundhedshusene ikke være mini-sygehuse, men "et sted, hvor patienterne en eller flere dage om ugen kan tilses af specialister fra sygehuset og andre behandlere," skriver de i et indlæg i Altinget.

Samtidig skal man kunne få lavet undersøgelser og kontroller af for eksempel psykisk sygdom eller kroniske sygdomme som KOL, diabetes eller hjertesygdom. 

0:000:00