Corydon vil sænke anlægsudgifter

KØF: Finansminister Bjarne Corydon (S) tog forskud på de kommende økonomiforhandlinger på årets kommunaløkonomiske forum. Næste år skal anlægsinvesteringerne 'normaliseres'.
Finansminister Bjarne Corydon (S) takker kommunerne for deres høje anlægsudgifter de seneste år. Men nu skal niveauet ned.
Finansminister Bjarne Corydon (S) takker kommunerne for deres høje anlægsudgifter de seneste år. Men nu skal niveauet ned.Foto: Lars Bertelsen
Kim Rosenkilde

Kommunerne har bidraget positivt til kickstarten ved at fremrykke investeringer. Nu står vi i en situation, hvor der fra 2015 og frem er behov for en normalisering af anlægsniveauet.

Bjarne Corydon (S)
Finansminister

Kommunerne har de senere år bidraget til regeringens kickstart af den danske økonomi med at ekstraordinært højt anlægsniveau. Det vil finansminister Bjarne Corydon (S) nu bringe ned på et mere 'normalt' niveau.

"Kommunerne har bidraget positivt til kickstarten ved at fremrykke investeringer. Nu står vi i en situation, hvor der fra 2015 og frem er behov for en normaliering af anlægsniveauet af hensyn til den offentlige saldo," sagde Bjarne Corydon til KL's kommunaløkonomiske forum i Aalborg onsdag.

Han var opmærksom på, at han dermed foregreb forsommerens økonomiforhandlinger med KL ved allerede nu at sende et sådan signal. Men det er ifølge ham nødvendigt at sende signalet allerede nu, fordi anlægsinvesteringer ofte strækker sig over flere år.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00