Bikubenfonden: Vi venter ikke på ansøgningerne længere

INTERVIEW: Bikubenfonden går nu langt mere aktivt til værks, når den skal dele fondsmillioner ud til kulturlivet. I stedet for at vente på ansøgningerne fra kunstnerne udpeger fonden nu selv de områder, hvor den mener, der bør ske noget. Samarbejdet har ændret sig markant, fortæller fondens direktør, Søren Kaare-Andersen.

I stedet for at sidde og vente på ansøgningerne fra kunstnerne, er Bikubenfonden nu begyndt at henvende sig til dem, som den gerne vil støtte. Det forklarer direktør Søren Kaare-Andersen, der her ses ved årets Reumert-show.
I stedet for at sidde og vente på ansøgningerne fra kunstnerne, er Bikubenfonden nu begyndt at henvende sig til dem, som den gerne vil støtte. Det forklarer direktør Søren Kaare-Andersen, der her ses ved årets Reumert-show.Foto: Jakob Boserup/Bikubenfonden
Per Bang Thomsen

Bikubenfonden er begyndt at gå aktivt ud og identificere de områder i kulturlivet, hvor vi mener, der bør ske noget.

Søren Kaare-Andersen
Direktør for Bikubenfonden
Fakta
Hvad står Bikubenfonden for?

Bikubenfonden er en uafhængig, erhvervsdrivende fond, der uddeler midler fra fondens afkast og formue til gavn for samfundet, primært inden for kultur og sociale formål.

Udover at uddele midler til projekter, udvikler Bikubenfonden også egne projekter, herunder prisuddelingerne Årets Reumert, Kronprinsparrets Priser og Bikubenfondens Museumspriser. 

Kilde: bikubenfonden.dk

Det er ikke mere end et par år siden, at Bikubenfonden uddelte langt størstedelen af sine fondsmillioner til det hjemlige kulturliv efter den velkendte støtte-model:

Fonden modtog en ansøgning fra et teater eller et museum, som gerne ville have økonomisk støtte til en specifik forestilling eller en ny udstilling. 

Ansøgningen blev dernæst vendt og drejet af medlemmerne i fondsbestyrelsen, og hvis de kunne lide projektet, blev der så bevilliget penge til det.

0:000:00