Debat

L&F: Frygt ikke erstatningsnaturen

DEBAT: Der er ingen grund til at male fanden på væggen, når det gælder en mere fleksibel administration af reglerne for erstatningsnatur, skriver L&F-viceformand Lone Andersen i et svar til Envina.

En mere fleksibel administration af reglerne for erstatningsnatur er ikke det samme som et carte blanche til overtrædelser af naturbeskyttelsesloven, lyder det fra Lone Andersen, viceformand i Landbrug & Fødevarer.
En mere fleksibel administration af reglerne for erstatningsnatur er ikke det samme som et carte blanche til overtrædelser af naturbeskyttelsesloven, lyder det fra Lone Andersen, viceformand i Landbrug & Fødevarer.Foto: lf.dk
Line Jenvall
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Lone Andersen
Viceformand i Landbrug & Fødevarer

Der har været mange skræmmebilleder fremme om, hvad en mere lempelig brug af erstatningsnatur kan betyde, og Envina melder sig nu i denne debat med deres indlæg 8. juni.

Fra Landbrug & Fødevarer har vi, ligesom for eksempel KL, i forbindelse med debatten om naturpakken være ude og foreslå en mere fleksibel administration af reglerne vedrørende erstatningsnatur, og vi er derfor glade for naturpakkens tilkendegivelser af, at mulighederne nu skal undersøges.

Naturpakken lægger op til en faglig udredning af, hvilke arealer der kan indgå i en ordning med erstatningsnatur, og af hvordan det kan sikres, at den natur, der etableres, som minimum opnår samme kvalitet som den natur, der flyttes.

Fakta
Vil du blande dig i debatten?
Send dit indlæg til [email protected].

Med disse formuleringer er det jo netop sikret, at der ikke med øget brug af erstatningsnatur sker den forringelse af naturværdierne, som Envina frygter. 

Værdifuld natur skal blive
Jeg tror ikke, der er nogen, der kan finde på at foreslå, at man skal have lov til at nedlægge værdifulde områder med lang historik, eller som huser sjældne og værdiulde arter, som vil kunne tabes for evigt. 

Jeg tror ikke, der er nogen, der kan finde på at foreslå, at man skal have lov til at nedlægge værdifulde områder med lang historik, eller som huser sjældne og værdiulde arter, som vil kunne tabes for evigt. 

Lone Andersen
Viceformand i Landbrug & Fødevarer

Det er hvert fald ikke det, vi forestiller os i Landbrug & Fødevarer.

Vores ønske er, præcis som Envina også skriver, at det fremover skal være lettere at få lov til at flytte mindre, isolerede naturområder med en relativt lav naturværdi, og at der selvfølgelig skal opstilles retningslinjer for, hvor og hvordan den nye natur etableres.

Fleksibiliteten er vigtig
Vi er enige med Envina i, at kommunerne har en bred viden om lokale naturforhold. Så selvfølgelig vil de skulle inddrages både i det faglige udredningsarbejde, som Naturpakken nu lægger op til, og efter vores opfattelse også i konkrete sager om flytning af natur og udlægning af erstatningsnatur.

Fra Landbrug & Fødevarer har vi på ingen måde et ønske om, at der nu bliver givet carte blanche til at fjerne værdifuld natur eller lovliggøre overtrædelser af naturbeskyttelsesloven. 

Vi ønsker blot en mere fleksibel lovgivning, der kan styrke landmændenes incitament til at etablere ny natur, samtidig med at der bliver mulighed for målrettet at anlægge nye naturområder for eksempel i forbindelse med eksisterende natur.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lone Andersen

Viceformand for Landbrug & Fødevarer, formand for Familielandbruget og Copa-Cogega's arbejdsgruppe for økologi, gårdejer
Borris Landbrugsskole 1981

0:000:00