Debat

Debat om nye sociale 2020-mål

PRÆSENTATION: V-regeringen har lagt op til en revidering af 2020-målene, og Altinget: social vil derfor gerne sætte fokus på dem i den kommende måned. Læs mere her, og mød panelet.

Foto: Colourbox
David Laungaard Lose
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

SR-regeringens sociale 2020-mål fik lov at eksistere i under to år. I stedet vil V-regeringen med social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V) i spidsen genforhandle målene med KL – og alt er i spil, som de siger.

Regeringen og KL sætter sig sammen for at forhandle målene, som de forventer at kunne præsentere inden nytår.

Men hvordan skal de nye mål se ud? Hvordan sikrer man, at målene også nås?

De spørgsmål vil en række debattører debattere på Altinget: social i den kommende måned.

Mød alle debattørerne her:

Majbrit Beran BerlauMajbrit Berlau, formand for Dansk Socialrådgiverforening
Majbritt Berlau er uddannet socialrådgiver og har arbejdet på kontanthjælpsområdet med nogle af de mest udsatte borgere. I 2012 blev Majbrit Berlau valgt som formand for Dansk Socialrådgiverforening. Indtil da var hun fra 2007 formand for Dansk Socialrådgiverforening i region Øst og gennem otte år medlem af foreningens hovedbestyrelse. Ifølge Majbrit Berlau har hun igennem årene i fagbevægelsen været med til at sætte fokus på, at faglighed, kvalitet og økonomi er hinandens forudsætninger, og at det kan betale sig at investere i det sociale arbejde.


Søren Linér ChristensenSøren Linér Christensen, direktør for Social, Sundhed og Beskæftigelse i Herning Kommune
Søren Linér Christensen er uddannet statsautoriseret revisor. Han har været direktør for Social, Sundhed og Beskæftigelse i Herning Kommune siden 1. december 2012. Her har han blandt andet ansvaret for den kommunale indsats på blandt andet handicap, ældre og beskæftigelses-området. Søren Linér Christensen har tidligere beskæftiget sig med skatteområdet, blandt andet som skattechef i Herning Kommune og skattedirektør i SKAT.

Laura LindahlLaura Lindahl (LA), socialordfører
Laur Lindahl er uddannet cand.merc. i filosofi fra CBS. I oktober 2012 prøvede hun for første gang kræfter med livet som folketingspolitiker for Liberal Alliance og blev valgt ind ved sommerens folketingsvalg. Ud over at være socialordfører er hun også kommunalordfører og ligestillingsordfører. Hun har siden 2014 været rådmand i Frederiksberg Kommune, hvor hun også er formand for arbejdsmarkeds- og uddannelsesudvalget.

Steen RosenquistSteen Rosenquist, formand for Sand
Steen er formand for SAND – De hjemløses landsorganisation. Steen gik ud af skolen i 6. klasse. Han blev næsten færdig som blikkenslager, men fik knust sin venstre storetå ved en arbejdsulykke. Det resulterede i en social nedtur med misbrug og hjemløshed til følge. Det tog over 25 år at komme på fode igen og blive stoffri. Steen er en ivrig debattør. Han sidder bl.a. i Udsatterådet i Høje-Taastrup, han sidder i bestyrelsen i gadeavisen Hus Forbi og han holdt åbningstalen på dette års Brugernes Bazar.

Helle LinnetHelle Linnet, landsformand for Foreningen af Socialchefer i Danmark
Helle Linnet er uddannet sygeplejerske fra Sankt Lukas Stiftelsen i Hellerup 1982. Hun har siden suppleret sin uddannelse med flere ledelseskurser. Hun har bl.a. arbejdet som leder af ældreområdet i det daværende Møn Kommune, som social- og arbejdsmarkedsdirektør i Vordingborg Kommune, og blev i 2014 formand for Foreningen for Socialchefer, som dækker social-, sundheds- og arbejdsmarkedsområdet. Områder, som ikke mindst i disse år viser deres styrke, når områderne kan samarbejde om det enkelte menneske. Hun har haft særligt fokus på, at unge får en uddannelse, da det kan være afgørende for, hvilke forudsætninger den enkelte har for at kunne tackle sit liv.

Bettina PostBettina Post, chefkonsulent ved Institut for socialt arbejde, Metropol
Bettina Post er uddannet socialrådgiver i 1988 og har praktiseret faget i bredeste forstand i 17 år, indtil hun i perioden fra 2004-2012 var valgt til frontfigur i Dansk Socialrådgiverforening. Hun lagde i 2013 grunden til headspace, som er en landsdækkende frivilligbaseret anonym rådgivning for unge i alderen 12-25 år. Hun er nu ansat som chefkonsulent på Institut for socialt arbejde, hvor hun har fokus på vidensbaseringen af beskæftigelsesindsatsen over for dem, som ikke er lige klar til arbejdsmarkedet.

Trine Schøning TorpTrine Torp (SF), socialordfører
Trine Torp er uddannet cand.psyk. fra Københavns Universitet. Hun opstillede for første gang til Folketinget i 2014 og blev valgt ind i 2015. Hun besidder flere ordførerskaber inden for socialområdet, og ud over at være socialordfører er hun også bl.a. familieordfører, psykiatriordfører og ligestillingsordfører. Fra 2009 til 2015 var hun medlem af byrådet i Halsnæs Kommune, hvor hun også var formand for udvalget for børn og familie.

Benny AndersenBenny Andersen, forbundsformand for Socialpædagogernes Landsforbund
Benny Andersen er forbundsformand for landets 36.000 socialpædagoger. Som formand for en faggruppe, der hver dag året rundt arbejder med udsatte borgere, anbragte børn, unge på sikrede institutioner, voksne udviklingshæmmede, hjemløse, misbrugere og psykisk syge, er Benny Andersen optaget af socialpolitik og de udsatte gruppers rettigheder og levevilkår. Benny Andersen er desuden medlem af LO's daglige ledelse, LO's hovedbestyrelse og medlem af KTO's bestyrelse.

Knud AarupKnud Aarup, tidligere direktør for Socialstyrelsen
Knud Aarup er cand.scient.pol og selvstændig aktør i udvikling af velfærdssamfundet. Han har en lang erfaring som topchef i den offentlige og halvoffentlige sektor og har bl.a. været direktør for Socialstyrelsen, Social og arbejdsmarkedsdirektør i Randers kommune og Børn og ungedirektør i Horsens Kommune. Han har deltaget i den offentlige debat om sociale forhold og styringen af velfærdssamfundet. Endvidere har han skrevet bogen Frivillighedens velfærdssamfund. Han er frivillig i bl.a. Røde Kors.

Susanne PhilipsonSusanne Philipson, direktør i Danner
Susanne Philipson har siden 2012 været direktør i den private organisation Danner, som arbejder for at skabe respekt, ligeværd og lige muligheder mellem kønnene og en verden fri for vold mod kvinder og børn. Hun har i mange år arbejdet med forskellige aspekter af voldsproblematikken og har en særlig interesse i at bryde tabuet om vold i nære relationer, som, hun mener, er et samfundsanliggende. Susanne Philipson har en fortid i politiet, senest som politikommissær i Nordsjællands Politi, og tidligere som leder af voldssektionen og præventivafdelingen i Hillerød Politi.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Benny Andersen

Forbundsformand, Socialpædagogernes Landsforbund, præsident, AIEJI
(Aalborg Katedralskole 1981)

Laura Lindahl

Chef for partnerskaber i privatafdelingen, Tryg, rådmand og gruppeformand (K), Frederiksberg Kommune
cand.merc. i filosofi (CBS 2011), HD Marketing Management (CBS 2014)

Majbrit Beran Berlau

Generalsekretær, Sex & Samfund, fhv. MF (EL)
socialrådgiver

0:000:00