Udvisning af indvandrere ved dom

26/10-05: Rigspolitiet er ikke i besiddelse af oplysninger, der belyser antallet af flygtninge/indvandrere, som ved dom eller administrativt er udvist af Danmark.
Dokumentation
Spørger: Søren Pind (V)

Spørgsmål S 229: Hvor mange afviste flygtninge/indvandrere sidder i dag og afventer udvisning fra Danmark og således hjemsendelse, og er dette tal i dag større end f.eks. for 1 henholdsvis 5 år siden, og i givet fald hvor meget?

Svar fra ministeren: Udlændinge kan udvises af Danmark enten ved dom eller ved administrativ beslutning. Udvisning ved dom kan ske, hvis udlændingen findes skyldig i et strafbart forhold. Afgørelse om udvisning ved administrativ beslutning træffes af Udlændingestyrelsen i 1. instans med klageadgang til Integrationsministeriet, når de i udlændingeloven nærmere angivne betingelser herfor er opfyldt.

Rigspolitiet er ikke i besiddelse af oplysninger, der belyser antallet af flygtninge/indvandrere, som ved dom eller administrativt er udvist af Danmark og aktuelt afventer udsendelse.

Rigspolitiet kan dog generelt oplyse, at en udlænding, som udvises ved dom, normalt udsendes i umiddelbar tilslutning til løsladelsen efter afsoning af dommen, og at en udlænding, som udvises administrativt, normalt frihedsberøves af politiet og herefter udsendes hurtigst muligt.

Spørgsmål S 230: Hvor mange flygtninge/indvandrere udsendes rent faktisk for tiden, angivet som det totale antal i hvert af årene 2000 til og med 2004?

Svar fra ministeren: Det fremgår af Rigspolitiets statistikker, at antallet af udlændinge, som ikke er asylansøgere, og som er registreret udrejst/udsendt af Danmark for årene 2000 til og med 2004 har været således:

årstal: 2000 2001 2002 2003 2004
antal: 1.489 2.386 1.732 2.113 1.886

I tallene indgår udlændinge, som er udvist ved dom eller ved administrativ beslutning. Rigspolitiet og Udlændingestyrelsen er ikke i besiddelse af oplysninger, der nærmere konkretiserer, hvor stor en andel af de udrejste/udsendte udlændinge, der er udvist ved henholdsvis dom eller administrativ beslutning.

Spørgsmål S 231: Hvor mange flygtninge/indvandrere har tre eller flere gange været i konflikt med dansk straffelov, og forventes det, at den type flygtninge/indvandrere vil kunne udvises hurtigere fra Danmark end dem, vi i dag søger at sende hurtigt ud, og i givet fald hvorfor?

Svar fra ministeren: Rigspolitiet er ikke i besiddelse af oplysninger, der belyser antallet af afgørelser om overtrædelse af straffeloven, der vedrører personer, der opholder sig i Danmark som flygtninge/indvandrere. Oplysninger af denne karakter registreres således ikke i tilknytning til sigtelser eller afgørelser i Det Centrale Kriminalregister eller i øvrigt i politiets landsdækkende it-systemer.


0:000:00