Unge-mentorordning får V-frihedspris

LANDSMØDE: Venstres frihedspris gik i år til mentorordningen High:five, der hjælper unge kriminelle med at komme videre i livet.

Foto: Colourbox
Per Bang Thomsen

Det blev mentorordningen High:five, der fik Venstres frihedspres på partiets landsmøde i Herning.

Straffeattester er lavet af og til jurister, og de består kun af paragraffer, som virksomhedslederne ikke forstår. De tror, de unge er farlige, og derfor lader de være med at ansætte dem.

Ole Hessel
Direktør for High:five

High:five blev etableret i 2006, og organisationens mål er at hjælpe unge kriminelle med at få et job eller en uddannelsesplads i en privat eller offentlig virksomhed.

Fakta
High:five
High:five blev etableret i 2006 af Virksomhedsforum for Socialt Ansvar (VFSA) med det formål at assistere landets private og offentlige virksomheder med at etablere job og/eller uddannelsespladser til unge, der er i fare for marginalisering på grund af kriminalitet.

 

Kilde: highfive.net

“Vi tror på menneskers ligeværd, uanset hvor forskellige de er. Alle skal have lov til at være med, og derfor får High:five årets frihedspris,” lød det fra Venstres Carl Holst, der uddelte prisen på det V-formede podium i midten af kongrescentret.

Fakta
Modtagere af Venstres Frihedspris
2013:
Jacob Mchangama
2012: Uffe Ellemann-Jensen
2011: Team Succes
2010: Finn Warburg
2009: B1909
2008: Mads Kjær MYC4
2007: Lise Egholm
2006: Familienetværket for familie og venner til udstationerede soldater
2005: Samia Aziz Mohammed
2004: Ayaan Hirsi Ali


Direktør Ole Hessel modtog prisen på vegne af organisationen. Og han var tydeligt glad for Venstre-hæderen.

Direktør Ole Hessel tog imod Venstres frihedspris på vegne af High:five på partiets landsmøde lørdag.
Direktør Ole Hessel tog imod Venstres frihedspris på vegne af High:five på partiets landsmøde lørdag.
Foto: PR-foto/high:five

“Da vi fik prisen, tænkte jeg “tak for kaffe”. Jeg er glad for den anerkendelse, vi får af det arbejde, vi laver,” sagde han.

Kritik af straffeattesterne
Ole Hessel langede i den forbindelse ud efter de straffeattester, som unge kriminelle får. Ifølge direktøren er det svært for virksomheder at afkode dem, og derfor vælger virksomhedslederne ofte den lette løsning og lader være med at ansætte dem.

“Straffeattester er lavet af og til jurister, og de består kun af paragraffer, som virksomhedslederne ikke forstår. De tror, de unge er farlige, og derfor lader de være med at ansætte dem. Af den grund er der mange unge, der er kommet skævt afsted, som ikke får lov til at komme videre i livet,” sagde Ole Hessel. 

High:five har 20 medarbejdere, og det er dem, der formidler kontakten mellem kommunerne, kriminalforsorgeren, virksomhederne og de unge. 

Der er godt 200 match om året, og ifølge Ole Hessel lever 70-80 procent af de unge, som har været igennem projektet, efterfølgende et liv uden kriminalitet.

Venstres frihedspris er blevet uddelt på landsmødet hvert år siden 1999, og den går til en ildsjæl, der har kæmpet for den personlige frihed.

Aktivisten Ayaan Hirsi Ali, skolelederen Lise Egholm og LA-politikeren Thyra Frank er nogle af dem, der tidligere har modtaget prisen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Carl Holst

Director, Influenter, højskolelærer, bestyrelsesformand, Idrættens Analyseinstitut, Videncenter for Folkeoplysning, Play the Game, Center for Grundtvigforskning, bestyrelsesmedlem i DigiRehab
lærer (Haderslev Statsseminarium 1996)

0:000:00