Vi fik aldrig fat i indvandrerkvinderne

NYHED: Stor respekt for alle de indvandrere, der klarer sig godt, men hård kritik af mange års mange misforstået tolerance. Sådan er snittet i kapitlet om integration i ny portrætbog om forfatteren Lise Nørgaard
Erik Holstein

I begyndelsen ville vi gerne have mændenes arbejdskraft på fabrikkerne, men kvinderne lod vi bare sidde derhjemme for nedrullede gardiner og leve deres eget liv.

Lise Nørgaard i portrætbog
Forfatter og journalist
"Ethvert begavet menneske måtte kunne se, det ville give problemer på et tidspunkt."

Forfatteren og journalisten Lise Nørgaard er ikke i tvivl om, hvordan hun bedømme de udlændingepolitik, der blev ført i 70érne, 80érne og 90érne. Tomlen vendes nedad - og det sker i en ny bog skrevet af den slagne overborgmesterkandidat Søren Pind.

Integration og udlændingepolitik fylder kun en lille del af bogen om den 88 årige - stadig lige aktive - debattør. Men det er til gengæld ganske skarpe meninger, Lise Nørgaard går på banen med. Hun ser ikke mindst den fejlslagne integration som et resultat af, at man aldrig nåede ind til indvandrerkvinderne:

Kom her, Sulejma
"I begyndelsen ville vi gerne have mændenes arbejdskraft på fabrikkerne, men kvinderne lod vi bare sidde derhjemme for nedrullede gardiner og leve deres eget liv."

0:000:00