Vilhelmsen afviser børne-kritik

BØRN: Børnelivet skal ikke kun være en forberedelse til skolen, og derfor ligger børneområdet mest hensigtsmæssigt i Socialministeriet. Det mener SF's Annette Vilhelmsen, som blev mødt med hård kritik, da hun tog børneområdet med sig, da hun blev socialminister sidste år.
SF's Annette Vilhelmsen mener, det har styrket børneområdet, at det er blevet rykket over i Socialministeriet.
SF's Annette Vilhelmsen mener, det har styrket børneområdet, at det er blevet rykket over i Socialministeriet.Foto: Colourbox
Per Bang Thomsen

Jeg mener ikke, at børneområdet fik nok fokus, da det lå i Undervisningsministeriet. Rigtig meget handlede om folkeskolen, men barnelivet skal ikke kun være en forberedelse til folkeskolen, ligesom folkeskolen ikke kun skal være en forberedelse til arbejdslivet. Børnelivet har derimod en værdi i sig selv, og derfor ligger det mere hensigtsmæssigt i Socialministeriet.

Annette Vilhelmsen (SF)
Børne- og undervisningsordfører

Det blev mødt med hård kritik fra blandt andre pædagogerne, flere socialdemokratiske politikere og børne- og kulturcheferne rundt om i kommunerne, da SF's forhenværende partiformand Annette Vilhelmsen tog børneområdet med sig, da hun i august sidste år blev socialminister.

Området lå før i Undervisningsministeriet, og ifølge kritikerne ville adskillelsen af de to områder skade regeringens mål om at lave et mere sammenhængende børne- og ungeliv.

Det afviser Annette Vilhelmsen, som nu er blevet venstrefløjspartiets nye børne- og undervisningsordfører.

0:000:00