Danskerne: Sundhed er topprioritet

MENINGSMÅLING: Folkeskolen er udnævnt til en af efterårets store sællerter, men emnet er langt nede på vælgernes prioriteringsliste. Flest danskere peger derimod på sundhed.
Udsigterne er lyse for de politikere, der kan overbevise vælgerne om, at netop deres parti kan tilbyde den bedste sundhedspolitik.
Udsigterne er lyse for de politikere, der kan overbevise vælgerne om, at netop deres parti kan tilbyde den bedste sundhedspolitik.
Erik Holstein

Man kan let ødelægge den gode stemning ved søndagsfrokosten, hvis man begynder at diskutere udlændingepolitik. Det er stadig et politisk emne, danskerne har meget stærke følelser omkring.

Jørgen Goul Andersen
Professor i statskundskab ved Aarhus Universitet

Finanskrisen har flyttet emner som arbejdsløshed og økonomi længere op på vælgernes dagsorden, men de værdipolitiske emner er ikke blevet betydningsløse. Det er konklusionen på en ny meningsmåling, hvor vælgerne har udpeget de emner, der vil have størst betydning for deres stemmeafgivning ved folketingsvalget.

Præcis 50 procent af danskerne peger på sundhed som et af de tre vigtigste områder for stemmeafgivningen ved næste valg. På anden- og tredjepladsen kommer emnerne økonomisk politik med 45,9 procent og arbejdsløshed med 41,2 procent.

Resultaterne fremgår af en ny meningsmåling fra A&B Analyse udført for Altinget.dk. Svarpersonerne har haft mulighed for at krydse tre politiske temaer af blandt otte oplistede muligheder. 

Dokumentation

Spørgsmål:
Hvilke politikområder er vigtigst for din stemmeafgivning ved næste folketingsvalg? (afkryds de 3 vigtigste områder blandt nedenstående 8 muligheder)

Sundhed50.0 pct.
Økonomisk politik45.9 pct.
Arbejdsløshed41.2 pct. 
Kriminalitet33.3 pct.
Udlændinge33.2 pct.
Skat32.7 pct.
Folkeskole30.3 pct.
Miljø og klima27.4 pct.

A&B-målingen er foretaget på nettet på baggrund af 1069 repræsentativt udvalgte svarpersoner. Undersøgelsesperioden er 28/10 til 2/11.

Grafik: Christian Mølgaard


Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00