DF: Kræftplan III kan hjælpe svage patienter

KRÆFT: Dansk Folkeparti forstår ikke, at Bent Hansen taler for at udsætte kræftplan III for at hjælpe de patienter, som falder uden for pakkeforløbene. De vil kræve penge til denne gruppe.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Vi er ikke enige om hvad der skal være i kræftplan III endnu. Regeringen kommer med sit udspil, og så ser vi, om der er noget, vi mener, der skal sættes fokus på. Det kan være nogen, som falder uden for kræftpakkerne.

Liselott Blixt (DF)
Sundhedsordfører

Prioriter kræftpatienter, der har mere end en sygdom. Det var beskeden fra formanden for Danske Regioner, Bent Hansen (S), forleden i en artikel i Altinget.

Her advarede politikerne mod at sætte gang i kræftplan III, før man har fået forbedret behandlingen af den type patienter, som regionsformanden betegner som de allersygeste kræftpatienter.

Hos Kræftens Bekæmpelse er man dog uenig i denne anbefaling. I samme artikel argumenterer Kræftens Bekæmpelses formand, Frede Olesen, for, at kræftplan III godt kan udrulles samtidig med, at man intensiverer arbejdet med kræftbehandlingen til de patienter, som falder uden for pakkeforløbene. Kræftplan III er nemlig i rettet mod rehabilitering og forebyggelse, lyder det fra Frede Olesen.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00