Radikale: Besparelser på antidepressiver livsfarlige

ANTIDEPRESSIVER: Radikale frygter, at besparelser på antidepressiver vil føre til flere selvmord. Sundhedsministeren skal forklare omlægning af tilskudsordningen i et samråd.
Omlægningen af tilskud til antidepressiv medicin er en farlig vej, hvis man ikke har øje på patienterne, mener Anne Marie Geisler Andersen, Radikale Venstres psykiatriordfører. Sundhedsministeren er i dag, torsdag 27. januar, kaldt i samråd om sagen.

Anne Marie Geisler Andersen er især bekymret for, hvis der ikke i tilstrækkelig grad tages hensyn til, at der er stor forskel på, hvordan mennesker reagerer på forskellige former for antidepressiv medicin, lyder det fra Radikale Venstre i en pressemeddelelse.

"Ikke alle har gavn af samme lægemiddel på samme måde. Der kan også være stor forskel i bivirkningerne. Det er vigtigt, vi holder patienterne fri for regeringens sparefetich," siger Anne Marie Geisler Andersen.

Radikale Venstres psykiatriordfører understreger, at besparelser på området kan medføre store konsekvenser for patienter og læger.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00