DF kræver markant løft på sundhedsområdet

ØKONOMI: Hvis årets finanslovsforhandlinger går som de plejer, vil en væsentlig del af regionernes spare- og fyringsplaner for 2018 blive droppet. DF lover flere penge til sundhed. De sidste 20 års sundhedsbudgetter indikerer, at der kommer omkring 500 millioner kroner ekstra til regionerne i finanslovsforhandlingerne.

Foto: /ritzau/Jens Dresling
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Det er ikke et spørgsmål om, hvorvidt Dansk Folkeparti vil stille krav om flere penge til sygehusene. Men et spørgsmål om, hvor mange. Det fastslår partiets finansordfører, René Kristensen. Meldingen kommer samtidig med, at medier i disse uger kan bringe historier om spareplaner i blandt andet Region Hovedstaden og læger, som i åbne breve og debatindlæg advarer mod politikernes spareplaner og det statslige to procents produktivitetskrav.

I de foregående sensomre har man også set regioner planlægge spare- og fyringsrunder, som så efter finanslovsforhandlingerne helt eller delvist er blevet annulleret. Professor i sundhedsøkonomi Jakob Kjellberg mener, at meget taler for, at historien vil gentage sig ved årets finanslovsforhandlinger.

”Hvis det går ligesom det plejer, så vil det ende med at regionerne får yderligere en halv milliard ud over de 500 millioner, som regionerne fik i økonomiaftalen,” siger Jakob Kjellberg.

0:000:00