Fodboldlandsholdet medskyldige i øko-konflikt

Det danske fodboldlandshold indtager en vigtig rolle i den uheldige sag, der er opstået efter Sundhedsstyrelsen pludselig er blevet fortalere for Arlas økologiske mælk. Direktør i styrelsen beklager sagen og ryder nu op i Sundhedsstyrelsens godkendelsesprocedurer.
Kristian Lund Pedersen

Det er nu kørt op til at blive en stor historie, det her. Og jeg kan kun medgive, at teksten på kartonerne ikke er tilfredsstillende. Der er en afledning af budskabet, og det beklager vi.

Jens Kr. Gøtrik
Medicinaldirektør i Sundhedsstyrelsen
Sundhedsstyrelsens nye kampagne "Rør dig 30 minutter om dagen" er kommet i modvind, allerede inden den rigtigt er kommet i gang. Den skæve start skyldes, at Sundhedsstyrelsen for at komme ud til så mange danskere som muligt har allieret sig med Arla, som på deres mælkekartoner skulle omtale kampagnen.

Uheldigvis for Sundhedsstyrelsen har Arla taget sig den frihed kun at nævne kampagnen som en sekundær ting, mens de i stedet har brugt Sundhedsstyrelsens navn på mælkekartonerne til at promovere deres økologiske mælk. Det skal dog retfærdigvis siges, at kartonerne er godkendt af Sundhedsstyrelsen.

Dermed står Sundhedsstyrelsen nu på Arlas øko-mælkekartoner og nærmest blåstempler mejerigigantens økologiske mælk. Det har fået både kunder, andre mejerier og politikerne på Christiansborg til at stille spørgsmålstegn ved samarbejdets berettigelse.

Nu viser det sig så, at det danske fodboldlandshold faktisk bærer sin del af ansvaret. Sundhedsstyrelsen kontaktede nemlig mange forskellige firmaer for nogle år siden for at få dem til at bakke op om ideen om mere motion. Et af de firmaer, som gik med på ideen, var Arla. Meningen var så, at budskabet om at danskerne skulle motionere mere skulle stå på alle mælkekartoner. Men da der i disse EM-dage bliver varmet op til slutrunden i Portugal, og Arla er hovedsponsor for holdet, er det i stedet fodboldlandsholdet, der pryder siderne på de almindelige mælkekartoner. Tilbage var kun de økologiske mælkekartoner, og derfor har sagen nu udviklet sig til et spørgsmål om økologi frem for motion.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00