God start for Løhde i Sundhedsministeriet

ANALYSE: Sundhedsminister Sophie Løhde (V) får anerkendende nik for de første 100 dage på posten. Hun er godt hjulpet af et klart mandat fra statsministeren og sin egen solide erfaring med sundhedsområdet. Men nu venter de svære opgaver.

Sophie Løhde (V) kan vente langt mere modvind, når man kan begynde at se på effekten af regeringens tiltag på sundhedsområdet.
Sophie Løhde (V) kan vente langt mere modvind, når man kan begynde at se på effekten af regeringens tiltag på sundhedsområdet.Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Altinget
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Danmark har fået en kompetent sundhedsminister, der lynhurtigt har stillet sig bag roret i Sundhedsministeriet. Sådan lyder vurderingen i forskellige variationer, når Sophie Løhdes første 100 dage som sundhedsminister evalueres rundt blandt sundhedsaktørerne.

På grund af sommervalget fik den nye sundhedsminister en ekstra blød start, fordi Folketingets har holdt sommerferie, og det politiske Danmark officielt gik i sommerhi efter valget.

Men Sophie Løhde har hurtigt gjort sig bemærket med klare og kontante udmeldinger på sundhedsområdet. På baggrund af en stribe opgørelser og ministerielle undersøgelser har Sophie Løhde blandt andet kraftigt kritiseret regionerne for at være for dårlige til at overholde udredningsgarantien og registrere hjertepakkerne.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00