Goul: Rød blok fører på sundhed

SUNDHED: Danskerne har mest tillid til, at en rød regering kan varetage sundhedsvæsenet. Valgforsker Jørgen Goul Andersen fra Aarhus Universitet kalder det paradoksalt, da regeringen har tilført området "kodylt mange penge".
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

I løbet af det seneste årti er pendulet svinget tilbage. Og det er paradoksalt, når regeringen har tilført kodylt mange penge til området.

Jørgen Goul Andersen
Valgforsker
Regeringen har forkælet sundhedsvæsenet. I 2011 bruges der over 30 mia. kroner mere på sundhedsvæsenet end i 2001, da VK-regeringen kom til magten. Alligevel har statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) svært ved at overbevise danskerne om, at en borgerlig regering er bedst til at sikre sundhedsvæsenet.

En meningsmåling fra Rambøll Analyse for Jyllands-Posten viste ved årsskiftet, at 48 procent af danskerne har mest tillid til, at Helle Thorning-Schmidt (S) kan sikre et velfungerende sundhedsvæsen. Kun 31 procent pegede på Løkke. Ifølge valgforsker Jørgen Goul Andersen fra Aarhus Universitet har den borgerlige regering tabt sundhedsområdet som styrkeposition.

"Ved VK-regeringens tiltræden i 2001 var der et klart flertal af befolkningen, som pegede på de borgerlige i forhold til at sikre et godt sundhedsvæsen. Men i løbet af det seneste årti er pendulet svinget tilbage. Og det er paradoksalt, når regeringen har tilført kodylt mange penge til området," siger Jørgen Goul Andersen.

Han forklarer paradokset med, at regeringens store fokus på området har betydet, at vælgerne er blevet mere opmærksomme på problemerne i sundhedsvæsenet.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00