Krag vil oplyse om tatoveringer

KEMI: Sundhedsminister Astrid Krag (SF) og miljøminister Ida Auken (SF) lancerer en kampagne, der skal oplyse om risiciene ved tatoveringer.
Redaktionen

Befolkningen skal have mere viden om risiciene ved at blive tatoveret. Derfor lancerer sundhedsministeren og miljøministeren nu en ny oplysningskampagne.

"Jeg håber, kampagnen vil få folk til at tage sig tid til at finde en god tatovør, der har den fornødne faglige kendskab, har god hygiejne og giver kunderne den nødvendige information om risiciene ved at få en tatovering. For selvom en tatovering kan se flot ud, skal man tænke sig grundigt om, inden man smider tøjet og lægger sig på briksen”, siger sundhedsminister Astrid Krag i en pressemeddelelse.

Kampagnen hedder ”Think before you ink” og skal oplyse om den kemi, der er i tatoveringsfarverne. Derudover besvarer kampagnen mange af de spørgsmål, der kan opstå, når man overvejer at få en tatovering.

Baggrunden for kampagnen er, at mange, der får tatoveringer med røde, gule eller grønne farver, oplever gener som kløe eller hævelse fra deres tatovering. Det viser en ny undersøgelse fra Miljøstyrelsen. 

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00