Lussing til blå blok på sundhedsområdet

MENINGSMÅLING: Et flertal af vælgerne foretrækker ifølge ny meningsmåling en S-ledet regering på sundhedsområdet. V benytter lejligheden til at revse mediernes behandling af regeringens politik, mens K skoser oppositionens "urealistiske" løfter. Eksperter kalder tallene for helt naturlige.
Foto: Per Morten Abrahamsen
Tyson W. Lyall

Det handler om, at der sidder en masse journalister og skriver alle de negative historier i stedet for at sætte fokus på det positive

Birgitte Josefsen (V)
Sundhedsordfører
Fakta
Vi spurgte: Hvem anser du for bedst egnet til at håndtere sundhedsområdet? En socialdemokratisk ledet regering eller en borgerlig regering?

Kilde: Altinget.dk
60 procent. Så stor en del af vælgerne mener, at en rød regering ville være bedst til at lede sundhedsvæsenet. Det viser en ny meningsmåling foretaget af A&B Analyse for Altinget.dk. Tallene afslører samtidig, at en fjerdedel af Dansk Folkepartis vælgere mener, at en rød regering ville varetage området bedst. Hos regeringspartiet Konservative er næsten en femtedel af vælgerne varme på et rødt lederskab af sundhedsvæsenet.

Venstre: Altid negative historier
Sundhedsordfører for Venstre Birgitte Josefsen ønsker ikke at kommentere på Altinget.dk's konkrete tal. Hun mener dog, at det generelt kan være svært for regeringen at komme igennem med positive politiske historier på sundhedsområdet. En væsentlig del af forklaringen ligger ifølge Birgitte Josefsen hos den danske journaliststand.

"Det handler om, at der sidder en masse journalister og skriver alle de negative historier i stedet for at sætte fokus på det positive," siger hun og forsætter:

"Det er så nemt for en patient at ringe til et medie og fortælle om sine dårlige oplevelser, og det er så nemt at skrive om. Hvis der ringede hundrede patienter ind med gode oplevelser, så ville ingen skrive om det".

Dokumentation
Meningsmålingen viser blandt andet, at 15,7 procent af de vælgere, der ville stemme på blå blok, foretrækker en socialdemokratisk ledet regering på sundhedsområdet.

25,5 procent af Dansk Folkepartis vælgere foretrækker en socialdemokratisk ledet regering på sundhedsområdet.

18,5 procent af Konservatives vælgere foretrækker en socialdemokratisk ledet regering på sundhedsområdet.


Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00