Politikere strides om prioritering af medicin

DEBATMØDE: Politikerne på tværs de politiske fløje er uenige om, hvor stort et problem de stigende medicinudgifter er. Samtidig luftede politikerne ideer om at styrke det nære sundhedsvæsen i stor sundhedspolitisk debat hos Lif.

Sundhedspolitikere fra både Christiansborg og regionerne svarede i sundhedsdebatten hos Lif på spørgsmål fra aktørerne på sundhedsområdet.
Sundhedspolitikere fra både Christiansborg og regionerne svarede i sundhedsdebatten hos Lif på spørgsmål fra aktørerne på sundhedsområdet.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

 Vi må nogle gange betale lidt mere for medicinen, hvis det også giver arbejdspladser.

Jonas Dahl (SF)
Finansordfører

Skal man sige nej til medicin på grund af en høj pris? Hvordan forbedrer man indsatsen over for kronikerne? Det var nogle af de spørgsmål, som en stribe politikere fra rød og blå blok tirsdag diskuterede til en stor sundhedspolitisk debat, som blandt andet Lægemiddelindustriforeningen (Lif), Lægeforeningen og Ældresagen havde arrangeret i fællesskab.

Men selv om regionernes udgifter til sygehusmedicin ikke var på dagsorden, blev emnet centralt i den halvanden time lange debat, der fandt sted i Lif's kantine. Socialdemokraternes sundhedsordfører, Flemming Møller Mortensen, slog dog fast, at Socialdemokraterne ikke ønsker prisen inddraget, når man i Danmark vurderer, om man skal tage dyr sygehusmedicin i brug. 

”Vi skal have det dyre medicin i Danmark. Vi skal guddødemig ikke have et prioriteringsinstitut, som prioriterer noget fra. Det er ikke aftalen, vi har med borgerne,” sagde Flemming Møller Mortensen. Han mener samtidig, at regionerne på grund af de igangværende økonomiforhandlinger med regeringen overdriver problemerne med medicinudgifterne.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00