Psykiatere modsætter sig straf for mobiltelefoner

VARETÆGT: Dansk Psykiatrisk Selskab advarer mod at gøre det strafbart for personer i varetægtssurrogat på psykiatriske afdelinger at besidde mobiltelefoner. Det vil føre til unødig kriminalisering af i forvejen udsatte mennesker. 

Formanden for Dansk Psykiatrisk Selskab, overlæge Torsten Bjørn Jacobsen, opfordrer politikerne til at droppe den del af et nyt lovforslag, som vil kunne gøre det strafbart at være i besiddelse af mobiltelefoner på psykiatriske afdelinger.
Formanden for Dansk Psykiatrisk Selskab, overlæge Torsten Bjørn Jacobsen, opfordrer politikerne til at droppe den del af et nyt lovforslag, som vil kunne gøre det strafbart at være i besiddelse af mobiltelefoner på psykiatriske afdelinger.Foto: Pressefoto
Kim Rosenkilde

Problemet for de indlagte er, at det er en svag gruppe, som ikke forstår rækkevidden af deres handlinger.

Torsten Bjørn Jacobsen
Overlæge og formand for Dansk Psykiatrisk Selskab

Drop det.

Sådan lyder budskabet til politikerne fra Dansk Psykiatrisk Selskab som reaktion på et lovforslag, der blandt andet vil gøre det muligt at straffe personer i varetægtssurrogat på psykiatriske afdelinger for at være i besiddelse af en mobiltelefon.

Psykiaterne var ellers ikke med på ministeriets liste over relevant høringsparter. Men når man ikke får ordet, så må man selv tage det, hvis man har noget på hjertet.

Dokumentation

Lovforslag om kriminalisering af mobiltelefoner m.v.

Et nyt lovforslag skal sidestille reglerne for varetægtsfængslede i surrogat med reglerne for afsonere og varetægtsfængslede i landets fængsler og arresthuse.

Det betyder, at også personer, der er varetægtsfængslede i surrogat på psykiatriske afdelinger og lukkede institutioner for unge under 18 år, skal kunne straffes for uretmæssig besiddelse af mobiltelefoner eller andet kommunikationsudstyr.

Straframmen er fra bøde op til seks måneders fængsel. 'Normalstraffen' angives til syv dages fængsel for førstegangsforseelser.

Læs mere om lovforslaget.


Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00