Regeringen tøjler EU-recepter

MEDICIN: 1. april må danske apoteker ikke længere automatisk afvise udenlandske recepter. Apotekerforeningen advarer. Men Sundhedsministeriet og den tyske apotekerforening beroliger.
Foto: colourbox.com
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Der kan blive tale om forsøg på forfalskede recepter, og de nye regler kan få flere danskere til at bedrive medicin-turisme.

Niels Kristensen
Formand, Danmarks Apotekerforening

Efter påbud fra EU-Kommissionen ændres reglerne i Danmark, så apotekerne 1. april 2011 ikke længere kan afvise udenlandske recepter uden videre.

I Tyskland lavede man samme lovændring for nogle år siden. Men hvor den tyske apotekerforening ikke har bemærket problemer, er Danmarks Apotekerforening ikke glad for en fremtid med udenlandske recepter.

"Det handler i bund og grund om patienternes sikkerhed. Vi mener, at det er vores klare ansvar at gøre opmærksom på risikoen for, at de nye regler kan reducere patientsikkerheden og øge risikoen for forkert brug af medicin. Der er i de forskellige lande store forskelle på, hvilke krav der stilles til recepternes indhold og form," siger apotekerformand Niels Kristensen.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00