Region Sjælland skal spare 100 millioner

KORT NYT: Region Sjælland mangler 100 millioner kroner på budgettet for 2015. Det skyldes en kraftig stigning i udgifterne til medicin. Administrationen gør nu klar til at gennemføre en konkret spareplan.

Christian Juhl Mølgaard

Et underskud på 100 millioner. Det er, hvad Region Sjælland har udsigt til.

"Vores økonomi i 2015 ville være robust, hvis regeringens forudsætninger om udviklingen i medicinudgifterne holdt. Økonomiaftalen med staten bygger på forudsætninger om et fald i udgifterne til sygesikringsmedicin - altså regionens tilskud til borgernes medicinkøb - og en vis stigning i udgifterne til særlig dyr sygehusmedicin. Men forudsætningerne holder ikke," siger regionsrådsformand Jens Stenbæk i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Vi forventer derfor, at det løber op i en merudgift til medicin på 160 millioner kroner, når 2015 er omme. Det er en merudgift, der slår benene væk under regionens økonomi," siger Jens Stenbæk.

Administrationen gør nu klar til, at en konkret spareplan kan iværksættes efter næste møde i forretningsudvalget 26. maj.

"Vi sætter nu en plan i værk for at finde de 100 millioner kroner, vi mangler i 2015. Betyder det afskedigelser? Det er for tidligt at sige. Men det må samtidig konstateres, at det ikke er muligt at løse problemet med strukturelle tiltag, som kan få effekt allerede i 2015. Det vil være nødvendigt at gennemføre generelle besparelser," siger Jens Stenbæk.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00