Debat

Sundhedsstyrelsen skal styrkes – ikke stækkes

DEBAT: Sundhedsstyrelsen skal tage udangspunkt i sundhedsfaglige hensyn og ikke politiske interesser. Det mener formanden for Tandlægeforeningen, Freddie Sloth-Lisbjerg, der ønsker at styrke styrelsen.

Mens Lars Løkke Rasmussen (V) vil stække Sundhedsstyrelsen, ønsker Tandlægeforeningens formand&nbsp;Freddie Sloth-Lisbjerg at styrke den.<br>
Mens Lars Løkke Rasmussen (V) vil stække Sundhedsstyrelsen, ønsker Tandlægeforeningens formand Freddie Sloth-Lisbjerg at styrke den.
Foto: Lizette Kabré
Frederik Marker Hansen
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Freddie Sloth-Lisbjerg
Formand for Tandlægeforeningen

Skal sundhedsvæsenet i Danmark være styret af lokale og regionale politiske interesser frem for faglige vurderinger af, hvad der er bedst for patienterne? Selv er jeg ikke i tvivl. Svaret er nej.

Derfor vil det være et skridt i den forkerte retning at stække Sundhedsstyrelsen, som Venstres formand Lars Løkke Rasmussen har foreslået.

Det skal være sådan, at al diagnostik, forebyggelse og behandling sker med et sundhedsfagligt afsæt. Og dette sundhedsfaglige afsæt skal Sundhedsstyrelsen være garant for. Den rolle kan vi ikke overlade til nogle andre.

Fakta
Bland dig 
Deltag i debatten - send dit indlæg til [email protected]

Sundhedsstyrelsen skal opprioriteres
En rolle som garant for fagligheden behøver ikke at være ensbetydende med, at man træffer beslutninger uden at tale med andre først. Så når Sundhedsstyrelsen foretager faglige vurderinger, skal det ske efter sparring med de sundhedsprofessionelle fagfolks organisationer, med patientforeninger og med politikere lokalt, regionalt og nationalt.

Vi har nogle gange været ude for, at Sundhedsstyrelsen har taget udgangspunkt i politiske interesser frem for sundhedsfaglige hensyn. Det er ikke Sundhedsstyrelsens opgave at politisere.

Derfor vil det være et skridt i den forkerte retning at stække Sundhedsstyrelsen, som Venstres formand Lars Løkke Rasmussen har foreslået.

Freddie Sloth-Lisbjerg
Formand for Tandlægeforeningen

Tværtimod er der brug for at opprioritere fagligheden i Sundhedsstyrelsen, og det kan ske ved at tilføre Sundhedsstyrelsen de ressourcer, der er nødvendige.

Løsningen er ikke at stække Sundhedsstyrelsen – men at styrke den.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00