Tandlæge: Danske børns super-tænder i fare

TÆNDER: Regeringens sundhedsudspil er ikke ambitiøst nok, mener tandlægeforening. Man skal gå meget hårdere til værks, hvis ikke børns tænder skal blive en bombe under sundhedssystemet.

Danske børn har nogle af de sundeste tænder i verden. Men vi ser jo en stigende grad af det, der hedder erusioner. Det er afsyring af emaljer på tænderne, hvilket skyldes syren fra sodavand. En undersøgelse fra Aalborg viser, at hvert femte barn mangler emalje på tænderne.

Anne Kaae-Nielsen
Formand for Tandlægernes Nye Landsforening

Afgifterne på søde sager som slik, sodavand og is skal op. Det er en del af indholdet af det sundhedsudspil, som regeringen i går præsenterede i forlængelse af deres forårspakke.

Det er godt, at regeringen er villig til at fremme tandsundhed, mener Anne Kaae-Nielsen, formand for Tandlægernes Nye Landsforening, der repræsenter de offentligt ansatte tandlæger i Danmark, der primært udgøres af skoletandlæger.

Men regeringen skal gå mere drastisk til værks for danske tænder i verdensklasse, og det går den forkerte vej, lyder det fra tandlægeformanden.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00