Tandlæger: Sådan kan man afbureaukratisere tand-området

DOKUMENTATION: Tandlægeforeningen har sendt 14 konkrete afbureaukratiserings-forslag til innovationsministeren. Læs dem her.

Foto: Colourbox
Simon Friis Date

Forbud mod støvsugning på tandklinikker, indberetning til sundhed.dk og belastende kontrolsystemer. Sådan lyder tre af i alt 14 eksempler på unødvendigt bureaukrati, som Tandlægeforeningen har sendt til minister for offentlig innovation, Sophie Løhde. Omfattende dokumentations- og registreringskrav fjerner ifølge Tandlægeforeningen fokus fra det vigtige, nemlig patienternes sikkerhed. 

"Vi har sendt eksemplerne til Sophie Løhde som et konstruktivt input til arbejdet i regeringens nye ledelseskommission. Ved præsentationen af ledelseskommissionen sagde Sophie Løhde, at kommissionen bl.a. skulle arbejde for mindre bureaukrati. Det ser vi frem til med store forventninger. Vi vil gerne have luget ud i de dokumentationskrav, som myndighederne stiller til tandlæger, så vi bedre kan koncentrere os om det, vi er sat i verden til – nemlig at hjælpe vores patienter til at opnå den bedst mulige tandsundhed," siger Tandlægeforeningens formand Freddie Sloth-Lisbjerg.

Nedenfor kan du se Tandlægeforeningens 14 eksempler på unødvendigt bureaukrati inden for tandpleje.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00