Vejle og Give Sygehus øjner et lille håb

Indenrigs- og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) afviser ikke, at Vejle og Give Sygehus også i fremtiden vil tilhøre samme region. Tætte samarbejdsaftaler mellem sygehuse kan nemlig blive afgørende for, hvor de nye regionsgrænser skal trækkes.
Kristian Lund Pedersen

Det er ikke religion for mig, at Give skal ligge i den midtjyske region og Vejle i den syddanske. Beliggenheden af et enkelt sygehus ikke være afgørende for den nye regionale struktur.

Lars Løkke Rasmussen (V)
Indenrigs- og sundhedsminister
Torsdagens åbne samråd i Folketingets Sundhedsudvalg gav et lille håb til de kræfter i Vejle Amt, som kæmper for at bevare det tætte samarbejde mellem Vejle og Give Sygehus.

Det har ellers givet dybe panderynker i det jyske, at regeringen i deres oplæg til strukturreformen har delt Vejle Amt, så de to sygehuse i fremtiden kommer til at tilhøre hver sin sundhedsregion.

Indenrigs- og sundhedsministeren understregede, at han var villig til at se på de problemer, det vil give at dele Vejle Amt, og at intet er helligt vedrørende de afsluttende strukturforhandlinger. Dog ligger det helt fast, at der bliver tale om fem sundhedsregioner, fordi flere vil give for små befolkningsgrundlag:


"Det er ikke religion for mig, at Give skal ligge i den midtjyske region og Vejle i den syddanske. Beliggenheden af et enkelt sygehus ikke være afgørende for den nye regionale struktur," sagde Lars Løkke Rasmussen (V).

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00