Debat

Velkommen til den nye sundhedsminister

DEBAT: Formanden for Jordemoderforeningen giver her sine bud på, hvad sundhedsminister Nick Hækkerup bør prioritere som sundhedsminister.
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Lillian Bondo
Formand for Jordemoderforeningen


Jordemoderforeningen byder Nick Hækkerup (S) velkommen som sundhedsminister og ser frem til et godt samarbejde - i forlængelse af det gode samarbejde, som Jordemoderforeningen har haft med Astrid Krag.

Projekterne "sikre fødsler" og "ulighed i sundhed", det særlige vindue som graviditeten i forhold til forebyggelsen giver for at skabe mærkbar sundhedsmæssig forandring for både kvinder og familier.

Det er de oplagte emner, som Jordemoderforeningen ser frem til at drøfte med Nick Hækkerup i den allernærmeste fremtid.

Derudover er der også behov for at følge op på hele igangsættelsesdebatten, sætte fokus på det graviditetsbetingede sygefravær, den sexuelle sundhed, som alt for længe har været et nedprioriteret område i Danmark og endelig de nye muligheder, det giver for sundhedsindsatsen og sektorovergange, at der nu i stigende grad ansættes jordemødre i den kommunale sektor.

På længere sigt - frem mod næste valg - ønsker Jordemoderforeningen en dialog af de elementer, som Socialdemokratiet tidligere har luftet omkring en "fødepakke".

Lillian Bondo
Formand, Jordemoderforeningen

Husk fødepakken
På længere sigt - frem mod næste valg - ønsker Jordemoderforeningen en dialog om de elementer, som Socialdemokratiet tidligere har luftet omkring en "fødepakke".
Udover bedre kvalitet i svangreomsorgen kan det være et bolværk mod kortsigtede besparelser i for eksempel fødselsforberedelsen, som blot medfører øgede og langt større udgifter andre steder i sundhedssektoren.

Jordemoderforeningen er klar til den konstruktive dialog med Nick Hækkerup, og foreningen er en naturlig part i dialogen om, hvordan de sundhedspolitiske målsætninger kan nås til gavn for hele befolkningen.

Nick Hækkerups store politiske erfaring fra såvel borgmestertiden som andre ministerier ser Jordemoderforeningen som en stor styrke, og foreningen ser det samtidig som regeringens ønske om, at sundhedspolitikken fortsat skal have en central placering.

Det er positivt for sundheden og forebyggelsen i Danmark.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Nick Hækkerup

Direktør, Bryggeriforeningen
cand.jur. (Københavns Uni. 1994), ph.d. i EU og folkeret (Københavns Uni. 1998)

Lillian Bondo

Præsident for Nordisk Jordmorforbund, foredragsholder, jordemoder på Rigshospitalet
Jordemoder (1984), MPA (2008)

0:000:00