VK satser 300 mio. kr. på narkobekæmpelse

Regeringen lancerer ny handlingsplan mod narkotikamisbrug. Udspillets 36 initiativer skal sætte ind på blandt andet sundheds-, social-, og retsområdet over en fire-årig periode med et budget på ca. 300 mio.kr.
Sandra Schwartz

Der skal sættes ind over en bred kam og for fuld skrue. Handlingsplanen skal dermed afspejle, at sociale problemer, stofmisbrug og narkotikakriminalitet hænger uløseligt sammen

Lars Løkke Rasmussen
Sundhedsminister (V)
Sundhedsministeren og den fungerende justitsminister blæser til kamp mod narko i en ny handlingsplan mod narkotikamisbrug. Det vil koste godt 300 mio. kr. over en fire-årig periode at iværksætte initiativerne i regeringens plan.

Sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og fungerende justitsminister Brian Mikkelsen (K) erklærede på et pressemøde i dag i Sundhedsministeriet åben krig mod narko på alle fronter.

En krig, der skal forstærke det fælles ansvar for de svageste og sætte hårdere ind mod kriminalitet. De to ministre er enige om, at det kræver en bred og målrettet indsats:

"Der skal sættes ind over en bred kam og for fuld skrue. Handlingsplanen skal dermed afspejle, at sociale problemer, stofmisbrug og narkotikakriminalitet hænger uløseligt sammen", siger Lars Løkke Rasmussen.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00