Nyt formidlingskonsortium vil styrke folkeskoleviden

FOLKESKOLE: Alt fra forskere til forældre deltager i nyt formidlingskonsortium, som skal indsamle og formidle viden og forskning om folkeskolen til politikere, forvaltninger og skoler.
Marie Dissing Sandahl
Et nyt videnssamarbejede om folkeskolen har set dagens lys. Et samarbejde mellem blandt andre KL, lærere, skoleledere, forældre og forskere har indledt et samarbejde, som skal højne vidensniveauet og udbrede forskningsbaseret viden om folkeskolen.

Mere forskningsbaseret viden om folkeskolen var en af rejseholdets anbefalinger, og Jørgen Søndergaard, som både var formand for rejseholdet og er direktør på konsortium-partneren SFI, udtaler:

"Jeg hæfter mig især ved, at så bred en kreds signalerer, at forskning fremover skal spille en langt større rolle for udvikling af folkeskolen. Rom blev ikke bygget på én dag, og det gør en forskningsbaseret skoleudvikling heller ikke, men konsortiet er en god begyndelse.

Ud over at formidle og dele viden mellem relevante aktører vil konsortiet arbejde for at sætte fokus på behov for ny viden og desuden oprette flere eksemplariske folkeskoleprojekter.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00