Folkeskolelærerne skal blive bedre

TEMA I: Dygtigere lærere er nøglen til dygtigere folkeskoleelever. Dét er fremtidens store udfordring for folkeskolen, mener Dorte Lange fra Danmarks Lærerforening og rejseholdets Jørgen Søndergaard. Folkeskolen endevendes i første del af Altinget.dks artikelserie, som tager temperaturen på landets uddannelsesinstitutioner.
Foto: Colourbox.com

Kompetente lærere er den vigtigste faktor for, at eleverne får et stort udbytte af skolegangen. Hvis man vil have en skole i verdensklasse, så skal lærerne også være i verdensklasse.

Jørgen Søndergaard
SFI-direktør og formand for regeringens rejsehold
Fakta
Altinget.dk tager pulsen på uddannelsessektoren
Vi går uddannelsessektoren igennem i sømmene for at finde ud af, hvordan det står til med vores uddannelser ude i det danske land. Gennem interviews med vidende og idérige personer finder vi ud af, hvor styrkerne og bristerne er, og hvordan uddannelserne kan blive endnu bedre. Læs med i denne uge, hvor det er folkeskolen, der bliver sat under lup.
Folkeskoleeleverne halter bagud fagligt, og hvis det skal ændres, skal lærerne blive dygtigere, end de er i dag. Sådan lyder karakteristikken af folkeskolens største udfordring
Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00