It-leverandører kræver svar om nationale test

TEST: Flere private it-leverandører vil nu have svar på, hvem der skal afvikle de nationale test og digitale afgangsprøver, når den nuværende kontrakt udløber i midten af 2013.
Børne- og Undervisningsministeriet har endnu ikke besluttet sig for, hvornår it-systemet bag de nationale test og digitale afgangsprøver skal sendes i udbud.
Børne- og Undervisningsministeriet har endnu ikke besluttet sig for, hvornår it-systemet bag de nationale test og digitale afgangsprøver skal sendes i udbud. Foto: Colourbox
Per Bang Thomsen

Det var den tidligere regering, der traf beslutningen om at sende det i udbud, og vi ved ikke, om der bliver lavet om på det. Det er en politisk beslutning, men som det ser ud nu, kører vi efter den hidtidige tidsplan.

Tine Bak
Kontorchef i Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen
Fakta

Om den nuværende drift af testsystemet:

UNIC skal stå for drift og videreudvikling af det tekniske grundlag for testene til og med skoleåret 2012/2013.

I overensstemmelse med Finansministeriets forslag besluttede Ministeriet for Børn og Undervisning i 2010, at placeringen af ansvaret for den tekniske løsning efter skoleåret 2012/2013 skal afgøres ved et offentligt EU-udbud. 


Kilde: Rigsrevisionen (februar 2012)
Hvem skal stå for at afvikle de nationale test og digitale afgangsprøver i landets folkeskoler, når den nuværende it-kontrakt udløber i midten af 2013? Det spørger flere private it-leverandører lige nu sig selv om.

Ifølge planen skal it-systemet nemlig sendes i udbud i løbet af 2012, så en ny leverandør kan nå at blive klar til at afvikle systemet, inden skoleeleverne vender tilbage fra sommerferie i august 2013. Men Ministeriet for Børn og Undervisning har endnu ikke meldt ud, hvornår det vil ske, og hvad opgaven kommer til at indeholde, og det vækker ifølge Altinget | Uddannelses oplysninger undren i branchen.

"Sådan som vi oplever det, så skulle ministeriet allerede have sendt opgaven i udbud. Det er dog ikke sket endnu, og derfor forventer vi at få en afklaring inden sommerferien, som er vores smertegrænse," siger en it-leverandør, som af konkurrencemæssige årsager ønsker at være anonym.

Derudover er der stadigvæk uklarhed om, hvorvidt man vil beholde det nuværende it-system, eller om man vil skrotte det helt og udvikle et nyt fra bunden. Hvis det sidste er tilfældet, kan det let komme til at tage et år, og derfor håber man i branchen, at der snart kommer en afklaring på udbudsspørgsmålet.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00