Løhde og Trane Nørby finder spindoktorer i Venstre

SPIN-NYT: De to nyudnævnte ministre Sophie Løhde og Ellen Trane Nørby har begge fundet særlige rådgivere i Venstres egne rækker.

Den nye sundhedsminister Sophie Løhde ved ministerieoverdragelsen. 
Den nye sundhedsminister Sophie Løhde ved ministerieoverdragelsen. Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Altinget
Cecilie Gormsen

Tirsdag aften blev der sat navne på yderligere to særlige rådgivere, der begge er hentet i Venstres egne rækker.

Børne-, undervisnings- og ligestillingsminister Ellen Trane Nørby (V) får 28-årige Anders Jacobsen som særlig rådgiver. Han har siden 2007 arbejdet for Ellen Trane Nørby som politisk kommunikationsmedarbejder, hvor han blandt andet har beskæftiget sig med politiske- og kommunikationsmæssige opgaver i forhold til Ellen Trane Nørbys ordførerskaber. Samtidig har han været ansvarlig for Ellen Trane Nørbys kampagner ved valgene i 2007, 2011 og 2015. 

Anders Jacobsen er uddannet cand.merc.(kom.) fra Copenhagen Business School.

Også sundheds- og ældreminister Sophie Løhde (V) har fået ny spindoktor. Det bliver Alexandra Kaarsen, der kommer fra en stilling som souschef i Venstres Center for Kommunikation og Politik på Christiansborg. Hun er uddannet journalist, og har blandt andet været på Berlingske og metroXpress og siden 2008 i Venstre. Alexandra Kaarsen tiltrådte den nye stilling 2. juli. 

Løhde og Trane Nørby er ikke de første, som har ansat særlige rådgivere. Det har statsminister Lars Løkke Rasmussen, finansminister Claus Hjort Frederiksen, udenrigsminister Kristian Jensen, skatteminister Karsten Lauritzen, beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen, integrationsminister Inger Støjberg og uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen også. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00