Ungevejledningen skal også på reformbordet

FINANSLOV: Der er brug for at granske hele vejledningsindsatsen over for de unge i udskolingen. Det mener regeringen, som nu vil reformere vejledningen i forbindelse med den kommende EUD-reform.
Der er brug for en reform af vejledningsindsatsen over for de unge, mener regeringen. Enhedslisten bakker op.
Der er brug for en reform af vejledningsindsatsen over for de unge, mener regeringen. Enhedslisten bakker op.Foto: Colourbox.com
Per Bang Thomsen
De unge bliver ikke vejledt godt nok, når de i udskolingen skal vælge, om de vil i gymnasiet eller på en erhvervsuddannelse.

Det mener regeringen, som nu vil granske hele vejledningsindsatsen i grundskolen i forbindelse med den kommende erhvervsuddannelsesreform.

I regeringens finanslovsudspil står der, at reformforslaget vil "indeholde forslag til en tidligere og mere målrettet vejledningsindsats" over for de unge i grundskolen.

Det nuværende vejledningssystem stammer fra 2010, og det er løbende blevet kritiseret for at være både overfladisk og hullet. Hvor det tidligere var obligatorisk for alle unge, at de skulle forbi en vejleder, er det i dag kun de uafklarede unge, som skal vejledes, inden de vælger ungdomsuddannelse.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00