Danske pensionskasser brændte nallerne på korruption i Mozambique. Nu er flere tilbage

Som investor i Afrika kan man ende med at støtte korruption. Få lande illustrerer det bedre end ludfattige Mozambique, hvor danske pensionskasser i kølvandet på en stribe fængselsdomme og fornyet opsyn fra Verdensbanken igen har investeret mindst 50 millioner.

<u></u>Mozambiques tidligere&nbsp;finansminister Manuel Chang nægtede sig skyldig, da han i sommer sad på anklagebænken ved retten i New York. Det er blandt andet danske pensionskroner, Chang og andre skal have brugt til bestikkelse. Sagen kører fortsat.&nbsp;&nbsp;
Mozambiques tidligere finansminister Manuel Chang nægtede sig skyldig, da han i sommer sad på anklagebænken ved retten i New York. Det er blandt andet danske pensionskroner, Chang og andre skal have brugt til bestikkelse. Sagen kører fortsat.  Foto: Elizabeth Williams/AP/Ritzau Scanpix
Rasmus Raun Westh

Tunfisk, vrede pensionskunder, en fængslet ex-præsidentsøn, millionbøder og retssager på tre kontinenter.

Det er blot en håndfuld af ingredienserne i den korruptionsskandale, der for et halvt årti siden rystede flere danske pensionskasser og kapitalforvaltere, og som i dag endnu ikke er afsluttet.

Nu har mindst 50 millioner danske pensionskroner atter fundet vej tilbage til Mozambique, denne gang i form af statsobligationer, der har dog stadig har tråde tilbage til de skandaleramte "tunobligationer".

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00